top of page
  • Skribentens bildPer Clingweld

Kattalos VD gästar spännande AI-podd

I senaste avsnittet av den populära podden AI-snack medverkade vår egen VD och grundare Pether Wiklander. Tillsammans med fyra andra AI-startupbolag inom skolvärlden förde Pether ett inspirerande samtal om hur modern teknik kan bidra till elevers lärande och utveckling.

I sändningen, som pågick nästan en timme, lyfte Pether fram hur Kattalo med hjälp av AI kan effektivisera lärares arbete och samtidigt ge barnen den individuella vägledning de behöver i sin språkutveckling. Han beskrev också utmaningar som integritetsfrågor men menade att fördelarna med AI i skolan överväger eventuella farhågor.


Vidare resonerade Pether kring vilka egenskaper som kan bli extra viktiga att utveckla hos barnen i en AI-präglad framtid. Förutom kreativitet och kritiskt tänkande lyfte han särskilt fram vikten av empati och social kompetens.


”Ju mer tekniken tar över vissa funktioner, desto viktigare blir det att stärka förmågan till mellanmänskliga relationer och emotionell intelligens hos våra barn”, sa Pether.

Samtalet rörde sig mellan teknisk innovation, pedagogik och existentiella framtidsfunderingar. Ett tankeväckande och inspirerande avsnitt som visar på AI:s potential att bidra till utveckling och lärande, inte minst inom skolan.


Lyssna på hela avsnittet här.

39 visningar

Kommentare


bottom of page