top of page
  • Skribentens bildMichael Söderman

Anpassa ordlistan och rättstavningen

Vi är glada att presentera en ny och spännande funktion i Kattalo: Lärarens möjlighet att påverka ordlistorna och rättstavningen!


Som lärare har du nu möjlighet att aktivt påverka ordlistorna och rättstavningen i Kattalo, vilket ger dig ännu mer kontroll över elevernas lärande. Du kan nu föreslå ändringar till Kattalos ordlista direkt från Lärarportalen, vilket gör det möjligt för dig att anpassa appen till dina elevers unika behov.


Elever är kreativa och fantasin har nästan inga gränser. När en elev skriver "skuggslemstårta" och det blir rödmarkerat så kan det väcka känslor och det uppstår ofta en bra dialog mellan elev och lärare. Nu kan du som lärare föreslå ordet som rättstavat direkt via Lärarportalen och när andra lärare godkänner ordet så kommer det inte längre markeras som felstavat.Så här fungerar det:

  1. Identifiera felstavade ord: När du läser igenom elevernas berättelser i Lärarportalen kan du se vilka ord som är markerade som felstavade (oavsett om du valt att de ska ha hjälpen i appen eller inte).

  2. Föreslå ändringar: Om du anser att ett ord som är markerat som felstavat faktiskt är rättstavat, kanske för att det är ett namn eller ett specifikt ord som används i klassrummet, kan du föreslå en ändring till Kattalos ordlista.

  3. Rapportera vulgära ord: Om du stöter på ett vulgärt ord kan du rapportera det. Kattalos intelligenta logik filtrerar sedan bort dessa ord så att talsyntesen inte läser upp dem.

  4. Uppdatering i realtid: När dina föreslagna ändringar godkänns uppdateras ordlistan i realtid. Detta innebär att orden blir rättstavade för eleverna omedelbart, vilket bidrar till en mer sömlös och anpassad inlärningsupplevelse.

Vi hoppas att denna nya funktion kommer att ge dig som lärare ännu mer kontroll över inlärningsmiljön och göra Kattalo till ett ännu mer anpassningsbart och effektivt verktyg för undervisning i skrivande.


Vi ser fram emot att se hur funktionen kommer att berika ditt klassrum och din undervisning. Prova redan idag och låt oss tillsammans skapa en positiv skrivmiljö som främjar elevernas kreativitet och utveckling!


Återkoppling på berättelser kräver version 3.0.3 eller senare av appen.

61 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page