top of page
  • Skribentens bildPether Wiklander

Kattalos unika skapandeprocess - hur vi bygger framtidens digitala läroverktyg

På Kattalo brinner vi för att skapa intuitiva, innovativa och inspirerande digitala verktyg som gör verklig skillnad i klassrummet. Men hur skiljer vi oss från mängden i vår process att utveckla lösningar för skolans värld? I den här artikeln delar vi med oss av de filosofier och arbetssätt som definierar oss - och som vi tror är nyckeln till att bygga produkter som eleverna älskar och lärarna inte kan leva utan!


Entreprenörsanda möter pedagogisk passion

I hjärtat av Kattalo finns ett starkt entreprenörsdriv. Vår kärntrupp består av erfarna produkt- och teknikproffs med gedigen erfarenhet av att bygga SaaS-lösningar från grunden. Men till skillnad från många andra edtech-bolag har vi också en djup förståelse för skolans verklighet. Som barn till lärare och rektorer, nu med egna barn i förskola och skola, har vi sett både utmaningarna och glädjeämnena i klassrummen på nära håll.


Denna kombination av kompetens och passion är vår superkraft. Vi nöjer oss inte med något annat än läromedel i absolut världsklass. Verktyg som både är tekniskt briljanta och pedagogiskt banbrytande - och som får eleverna att jubla och lärarna att häpna.


Användarna vid rodret

Men hur vet vi då vad användarna vill ha? Jo, vi frågar dem! Ända sedan starten har vi gjort samarbetet med lärare och elever till vårt signum. Genom ett intensivt bollande av idéer, kvicka anpassningar efter feedback och modiga experiment direkt i klassrummen ser vi till att alltid ha fingret på skolans puls.


Ett konkret exempel på denna lyhördhet är hur snabbt vi låter lärarnas önskemål bli verklighet. När en pedagog under ett webinar efterfrågade uppläsningsstöd i vår LÄSA-funktion, tog det oss bara några dagar att bygga och lansera förändringen. För oss är en briljant idé idag värd mer än tio halvdana imorgon - så vi jobbar alltid i högt tempo!


Kvalitet i varje pixel

Men betyder det att vi tummar på kvaliteten? Absolut inte! Faktum är att högt tempo och hög kvalitet går hand i hand för oss på Kattalo. Vår hemlighet är ett kompromisslöst fokus på stabilitet och robusthet, djupt inbäddat i utvecklingsprocessen.


Vi har sedan första versionen haft tusentals automatiserade tester som säkerställer att allt fungerar precis som det ska. Vi nöjer oss inte förrän varenda buggfälla är desarmerad och varje pixel sitter rätt. Allt för att våra användare ska slippa frustrationsmoment och teknikstrul.


Denna strävan efter perfektion i kombination med vår flexibla och modulära arkitektur gör att vi kan uppdatera Kattalo i högt tempo och ändå hålla felmarginalen nära noll. En bedrift vi är stolta över - och som gör att lärarna kan fokusera på det viktigaste: att inspirera eleverna.


Mot framtidens lärande

Tekniken rusar framåt i hisnande takt, och skolan med den. Som ett edtech-bolag drivet av nyfikenhet och framtidstro ligger vi alltid i framkant. Vi skärskådar nya möjligheter, utmanar rådande sanningar och testar outtröttligt nya vägar framåt.


Vårt mål är lika ambitiöst som självklart: att bygga morgondagens bästa digitala läromedel - verktyg som frigör både lärarnas och elevernas fulla potential. Vi är övertygade om att det bästa sättet att nå dit är genom ett tätt och förtroendefullt samarbete mellan skolans eldsjälar och teknikens innovatörer.


Så häng med oss på resan! Vi är bara i början av vårt äventyr och lovar att det kommer bli både utmanande, lärorikt och fantastiskt roligt.

70 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page